Управител на търговско дружество е осъден за измама  по обвинение

...
Управител на търговско дружество е осъден за измама  по обвинение
Коментари Харесай

2,5 години затвор за управител на търговско дружество за измама

Управител на комерсиално сдружение е наказан за машинация  по обвиняване на Районна прокуратура- Плевен. 26-годишният мъж е получил наказване за закононарушение по чл.210, ал.1, т.3 и т.5 във вр. с член 209, ал.1 вр. с чл.26, ал.1  от Наказателния кодекс, оповестиха от прокуратурата.

По делото е открито, че през интервала от 13.08.2018 година до 14.09.2018 година в  Плевен, при изискванията на продължавано закононарушение и в качеството му на длъжностно лице в кръга на неговата служба,  С.И., за да набави за себе си имотна полза, възбудил у търговски представители на две търговски сдружения подвеждане, че ще спомага за осъществяване на продажби на техни артикули, като намира клиенти, и на същите са осъществени доставки на артикули по издадени фактури, като с това им предизвикал имотна щета на обща стойност 39 995,49 лв..   

За осъщественото закононарушение е наказан на отнемане от независимост за период от две години и шест месеца при първичен общ режим, а на съображение член 45 от Закон за задълженията и договорите е наказан да заплати на потърпевшите обезщетение за породените имуществени вреди в общ размер на 39 995,49 лв. със законната рента върху тази сума. Присъдата е влезнала в действие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР